Днес децата рецитираха любими стихотворения.

 

Децата научиха стихотворението "За България раста"

Децата рисуват моменти от приказката "Дядовата питка"

Днес децата научиха стихотворението "Българското знаме"

Untitled from Rumianka Ivanova on Vimeo.

 

Децата с ъс стихотворение за Великден

Ние също украсихме за Великден

Днес изработихме петленце шарено

Днес изработихме картичка с пиленце

Учим английски език

Лазаруване в  ДГ

Динозаврите (Dinosauria) били най-широко разпространените сухоземни гръбначни животни на нашата планета за период от около 160 милиона години, появявайки се приблизително преди около 230 милиона години. В края на периода креда, преди около 65 милиона години, динозаврите претърпяват катастрофално масово измиране, което прекратява господството им над сушата. Биолозите смятат, че съвременните птици са преки наследници на някои динозаври.

Откакто първият динозавър е разпознат през 19 век, окачените вкаменени скелети на динозаври се превръщат в една от главните атракции в много музеи по света. Динозаврите са станали част от световната култура и продължават да бъдат постоянно популярни, особено сред децата. Те са включвани в изключително популярни филми и книги като "Джурасик парк", и новите открития са редовно отразявани в медиите.

Терминът "динозавър" понякога се използва неформално, за да обозначи други праисторически влечуги, например пеликозавъра Диметродон, крилатите птерозаври и водните ихтиозаври, плезиозаври и мозазаври, въпреки че формално погледнато те не са динозаври.